NZLieyana Official <data:blog.pageTitle/> <data:blog.pageName/> | <data:blog.title/>

Superheart !
ASSALAMMUALAIKUM <3

Hye semua.
Kali ni ina nak ceritakan dahulu mengenai superheart2 ina.

Ziera
Yang pertama sekali ialah Ziera…
Dia ni classmate ina yang selalu story mory di dalam kelas. Memanglakan, dah sebab dia duduk sebelah ina. Hihihi :’) ok , ina tau xlawak. Jom, kita teruskan.
Dia ni seorang yang pandai. Subjek selalunya yang dia concer ialah Mathematics. Kalau ada apa2 yang ina xfaham, ina tengok dia lah.
Dia ni dulu pendiam, sekarang tak sangat. She Single? Yup.. Of couse.. Nak Takel? Cuba lah kalau berani..





Yang kedua ialah Faiz…
Faez
Dia ni seorang budak lelaki yang ina kenal masa kem di johor. Ingatkan rumah dia jauh sangat, rupanya dekat je. Orang kata LELAKI DENGAN PEREMPUAN MANA BOLEH JADI KAWAN , kan? Bagi ina xada pun istilah tu. Berkawan tu hak semua orang. Dengan sapa2 pun boleh. Betul tak? Dia ni memang pandai gila larhh. Excellent dalam subjek Mathematics and AddMath. Masa form 3, ina memang tercabar bila tengok result2 dia, tu yang menjadi penguat semangat ina nak lawan dengan dia. Akhir sekali? Adalah.. rahsia. Hihihi… :’) Dia dapat MRSM ari tu, Tapi dia tak pergi.. sebab dia nak belajar kat Teknik.
Then, dia ni baik, penyanyang. Tapi sayang, he is Taken.


sha n kasha
Yang ketiga ialah Sha… (yg kiri)
Dia ni pulak ialah, classmate vs neighbour ina. So selalunya kalau ina pergi jalan2 ina akan keluar dengan dia. Dia ni baik sebenarnya, manja chrcter utama dia! , but kalau dia dah marah, pleaselah , ina mintak jangan tegur. Kalau x, abislah ,peperangan bermula. Hihi, xadalah. Melawak je :’)  ,ina makin tercabar dengan result PPT dia ,. Oh My God ! result dia lagi tinggi ! ina kena bangkit ! insyaAllah boleyh :’) oh lupa, Taken is her status .


Yang keempat ialah Kasha… (yg kanan)
Dia ni seorang yang gelabah. Kalau korang nak cakap dengan dia , korang kena cepat tangkap, kenapa? Sebab dia ni kalau cakap Laju.. macam kereta api. Xsempat nak ctch up. Dia ni pun pndai jugak. PMR 8A. Kalah ina tau. Dia ni bestiey kedua ina yang dulunya pendiam and sekarang tak. Biasalah kan, kalau group ngn ina mmg xprnh diam, tanpa mereka2 ni. Dia ni pandai Biologi. Cepat ingat proses2 semua tu. Tera lah kan. Nak takel? Cuba lah. But jangan sakiti dia tau ! She is Single.


me n sarah
Yang kelima ialah Sarah… (yg dpn bskf htam)
Dia ni seorang yang tak pernah marah orang. Eh, tak de lah tak pernah, tapi jarang lah. Baik tau. Dia pandai dalam subjek Kimia ! PPT hari tu, dial ah yang tinggi. Ina sedih :’( sebab dia kalahkan ina. Result PPT ina menurun :’( tak pe, tak give up ! :’)
Dia ni ceria je. Tapi kadang2 blurr….




Yang keenam ialah Razin… (gambar? tak upload lagi)
Dia ni pelajar Mrsm. Peh,, mestilah pandai kan. Dia tera fizik kowt. Sebab bila text dia je dia syik buat homework fizik je. Entahlah, dia kat mrsm, mana ina tau . hihi..
Dia ni seorang sahabat yang selalu ada dengan ina , boleyh jugak la. Kalau nak menangis, dengan dia lah. Dia pandai pujuk. Kalau nak rasa macam mana couple, try ar kawan dengan dia. Jgn melting nanti sudahlah. Dia sebenarnya sakit. Hari tu dah operate, tapi dia still rasa lagi kesan2 sampingan tu. Doakan dia cepat sembuh ye. Sebab kalau x, tak ada orang nak jaga ina. :’) ina ni ngade2 macam baby kan. Hihi.. biasa lah..


bff
Eh, tertinggal lagi sorang. Yang ketujuh ialah Rasziyah… (yg pegang piala yang paling besar)
Chcter utama dia ialah bercakap. Kalau masuk berbahas boleh menang wey. Dia cakap kuat , happining. Kalau berkawan dengan dia,korang kena lah tahan layan dia ok. Dia ni kadang2 kitaorang panggil dia RadioRosak. Hihihi, bkan apa, korang jangan salah faham. Dia selalu menyanyi la, korang bagi je tajuk lagu. Nanti dia nynyi. Hihi.. dia tera membaca ! Buku antologi tu, dia dulu yang baca.BM,BI.. Bila ckgu suruh cerita, dia lah,. Harapan utama kami. Dia bff yg sentiasa tau kesedihan dihati itew. may Allah blessed u syg. lebiu



Berkawan dengan diaorang BEST ! AWSOME. ! dapat belajar sama2, dapat gelak ketawa sama2.. berduka pun sama. Berkawan dengan Sesiapa pun Boleh . ! Tiada halangan lah sayang. :’)
May Allah Blessed You Superheart. I Love You So Much ! :*


3 Comments:

Anonymous RasziyAH_cute said...

yana??me??radio rosak??ok fine..haha

June 16, 2013 at 3:42 AM  
Anonymous InaLyanaaa said...

alolo.. tapi best apa radio rosak. penawar aq tuh.. dgr lagu bila2 masa je.. cuma kau kdg2 lupe lirik..haha

June 16, 2013 at 3:53 AM  
Anonymous RasziyAH_cute said...

biase lar tu..xde mase kot nk hafal lirik lagu..

June 17, 2013 at 3:50 AM  

Post a Comment



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Welcome to NZLieyana Official Blog. I'm Nur Zulieyana. Just call me NZ or Lieyana. I'm sweet 19. Diploma in Mathematical Sciences, UitmJ. Blogging since 2012.



 Online Users
Email: nzlieyana@gmail.com


"Jangan berhenti untuk berusaha kerana Allah sentiasa memberi kejayaan keatas apa yang kamu usahakan"