NZLieyana Official <data:blog.pageTitle/> <data:blog.pageName/> | <data:blog.title/>

Prince of My Heart (Repost)

♥Assalammualaikum Sayang♥

Kau yg aq kenal hanyalah sebagai seorang rakan. Jarang bertegur. Seperti hanya ku kenal siapa nama kau. Kau yang aq tahu hanyalah seorang yang pendiam dan tidak mesra dengan orang lain. Kerana itu aq tak tegur kau dulu.

Disebabkan perkenalan yang aneh ini, kita rapat dan semakin akrab. Hati yang kosong membenarkan kau untuk masuk ke dalamnya. Dari hari ke hari kau kukenali.

Rupanya kau bukan seorang pendiam. Cuma kau seorang yang setia pada orang yang kau sayang. Silapnya aq kerana bersikap terlalu kejam kepada kau. 

Buat kau terluka. Seperti tiada perasaan. Jahatnya aq membiarkan engkau pergi dengan rela. Dan kerana itu. Aq terima segala pembalasan. Merindui kau. Seperti diri aq yg hilang. Baru aq sedar segala kesalahan ku. 

Tapi aq xrela. Untuk biar kau pergi lagi. Kerana itu aq kembali. Tapi aq tak pasti. Layakkah aq? Untuk kau? Aq takut untuk meluahkannya. Hati kata aq xrela biar kau dengan orang lain. Aq cemburu !! 

Sungguh tak sangka kau beri aq peluang. Aq faham jika kau tak percaya aq spenuhnya. Itulah satu satunya cabaran yg perlu aq hadapi. 

Wahai putera hati. 
Terima kasih kerana kau beri aq peluang untuk aq tetap bersamamu. Terima kasih untuk segalanya. Untuk kenangan indah. Untuk pertemuan pertama. Jagalah aq. Jgn biarkan aq pergi lagi kali ini. Sedarkan aq yg engkau amat penting dlm hidupku. 

Jadilah seorang putera yg baik untuk membawa bidadari dan puteri puteramu ke Jannahtul Firdaus. 

Salam sayang ♥


Labels: , , , , ,2 Comments:

Blogger Busyra Bt Takiyudin said...

best ayat dalam entri ni.. :)

October 31, 2015 at 2:40 AM  
Blogger NZ Lieyana said...

Thanks Busyra

October 31, 2015 at 2:46 AM  

Post a Commentالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Welcome to NZLieyana Official Blog. I'm Nur Zulieyana. Just call me NZ or Lieyana. I'm sweet 19. Diploma in Mathematical Sciences, UitmJ. Blogging since 2012. Online Users
Email: nzlieyana@gmail.com


"Jangan berhenti untuk berusaha kerana Allah sentiasa memberi kejayaan keatas apa yang kamu usahakan"